Sterke comeback LTC bij Gorecht, weer ruime winst Achilles 1894

Assen – LTC heeft in de tweede klasse J de eerste ‘topper’ winnend afgesloten. Bij vv Gorecht maakte de ploeg van trainer Mike Kelly een sterke comeback door een 2-0 achterstand na rust om te buigen in een 2-3 overwinning.

Ook Achilles 1894 gaat door met winnen, op sportpark Marsdijk werd een onmachtig SC Lutten in 3D met duidelijke cijfers aan de zegekar gebonden: 6-0.

LTC

Met Gorecht en LTC stonden ploegen tegenover elkaar die beide het volle pond hadden gehaald uit twee wedstrijden. Dat LTC een lastige middag tegemoet zou gaan, werd in de eerste helft snel duidelijk. Na ruim een kwartier kreeg de thuisploeg een strafschop, die echter werd gekeerd door LTC-goalie Jelle van der Veen.

Het was uitstel van executie, want een paar minuten later zette Bob Poorta Gorecht alsnog op een 1-0 voorsprong en diezelfde Poorta verdubbelde nog voor rust de marge: 2-0.

In het tweede bedrijf kantelde de partij echter volledig. LTC nam het heft in handen en dat resulteerde in de 53ste minuut in de aansluitingstreffer. Een vrije trap van Arjan Akkerman werd niet goed verwerkt door de Gorecht-defensie. Invaller Per Kirchhoff stuitte eerst nog op de Gorecht-doelman, maar de rebound was een prooi voor Marc Heerings: 1-2.

En LTC ging door. Tien minuten later kreeg Richard Mulder de bal en de middenvelder bedacht zich niet en mikte het leer van grote afstand in de kruising: 2-2.

Gorecht wankelde, LTC rook bloed en zes minuten voor tijd was de sensatie compleet. Een voorzet van Heerings stuiterde door het 16-metergebied van Gorecht en invaller Imre de Jong (oud-ACV) bekroonde zijn debuut voor LTC met de winnende treffer: 2-3.

Zodoende bleef promovendus LTC zonder puntverlies in 2J met negen punten uit drie duels.

Achilles 1894

Achilles 1894 blijft niet alleen winnen in de derde klasse D, het heeft door drie ruime zeges ook al een imposant doelsaldo opgebouwd: 19 treffers voor, slechts 2 tegen.

Op sportpark Marsdijk moest SC Lutten er zaterdag aan geloven. De ploeg van trainer Harold Wekema kwam na 11 minuten op voorsprong door een schitterende vrije trap van Wouter van der Molen en ook een vrije trap van Tim Migchelsen vloog even later binnen: 2-0.

En nadat Romario Tjong-a-Sie nog voor rust via een kogel in de kruising voor 3-0 tekende, was de partij natuurlijk al gespeeld.

Dat weerhield Achilles er niet van de score in het tweede bedrijf flink op te voeren. Tobias Stel verzilverde eerst een assist van Wouter van der Molen en het was weer Tjong-a-Sie die met twee doelpunten het halve dozijn volmaakte: 6-0.