FC Assen ‘steelt’ punt, LEO en FC Amboina hard onderuit

Assen – FC Assen heeft zondag in de derde klasse D een knappe prestatie geleverd door vv Dwingeloo op eigen veld te bedwingen. De formatie van trainer Germain Beck hield de thuisploeg op 2-2.

FC Assen kwam al na twee minuten op voorsprong door een treffer van Alessandro Hut (0-1), maar werd vervolgens met de rug tegen de muur gezet door Dwingeloo. Paal, lat en uitstekend keeperswerk van FC Assen-goalie Jonathan Hensens voorkwamen de gelijkmaker in de eerste helft.

Na rust kwam de thuisploeg alsnog langszij (1-1), maar na een van de spaarzame aanvallen van FC Assen werd vijf minuten voor tijd een overtreding gemaakt in het Dwingelder strafschopgebied. Thomas Gelling maakte vanaf elf meter geen fout: 1-2.

Met nog een paar minuten op de klok ging Dwingeloo op jacht naar de gelijkmaker, die in de laatste seconden van het duel toch nog viel: 2-2.

FC Assen-coach Germain Beck had daar wel vrede mee. ‘We zijn hier heel goed weggekomen met dit punt. Dwingeloo was de betere ploeg en dan moet je gewoon blij zijn met die 2-2, ook al valt die  vlak voor tijd. Ik heb mijn ploeg van begin tot einde zien strijden, daarin hebben we vandaag een mooie stap gemaakt.’

LEO

LEO ging zondag in 3D op bezoek bij Oldeholtpade, maar kreeg in Friesland geen poot aan de grond. De thuisploeg nam na ruim 20 minuten in de eerste helft de leiding en breidde die voorsprong in het tweede bedrijf uit naar een uiteindelijke 4-0 zege.

LEO-coach Heiko van den Berg zag dat zijn ploeg geen vuist kon maken. ‘We hadden geen antwoord op dat typische fysieke Friese spel. Ik kan mijn ploeg niets verwijten, de jongens gaven honderd procent, maar we hebben gewoon geen moment in de wedstrijd gezeten.’

FC Amboina

FC Amboina liep zondag in 5C op eigen veld tegen de tweede nederlaag van het seizoen aan. Na het verlies vorige week contra Haren was nu Sportclub Makkinga in Assen te sterk. Amboina keek na de eerste helft tegen een 0-1 achterstand aan en moest in het laatste kwartier van de wedstrijd nog eens vier treffers incasseren: 0-5.

Tekst: Robbert Willemsen