LTC en Achilles ’94 winnen ook hun tweede duel

Assen – LTC en Achilles ’94 hebben zaterdag ook hun tweede competitieduel winnend afgesloten. LTC ging in 2J op bezoek bij De Weide en won met 0-2, Achilles 1894 had in de derde klasse D op eigen veld geen moeite met SCD’83: 5-1.

LTC

Na een doelpuntloze eerste helft sloeg LTC na rust toe in Hoogeveen. Nadat Stefan Kuntz eerst nog de bal na een lob over de keeper óók over de lat zag stuiteren, kregen de Assenaren even later een strafschop.

Na een counter werd Kuntz binnen het 16-metergebied neergehaald en Richard Mulder maakte vanaf elf meter geen fout: 0-1.

Het was uiteindelijk Marc Heerings die de wedstrijd besliste. De aanvaller werd de diepte ingestuurd door Jesse Boertien en rondde aangekomen voor de doelman beheerst af: 0-2.

Achilles 1894

Achilles 1894 ontving op sportpark Marsdijk SCD’83 uit Dedemsvaart. De ploeg van trainer Harold Wekema had ruim een half uur nodig in de eerste helft om de score te openen en dat gebeurde door Romario Tjong a Sie: 1-0.

Op slag van rust verdubbelde Achilles de marge via een treffer Dzenan Sarkinovic. De spits kwam na een voorzet goed voor zijn man en kopte de 2-0 binnen.

De gasten uit Dedemsvaart deden vervolgens nog wel iets terug, maar het was Achilles dat in het tweede bedrijf de wedstrijd definitief naar zich toetrok door doelpunten van invaller Evan Sturing (2x) en weer Sarkinovic.