Eerste nederlaag ACV

Assen – ACV heeft haar eerste nederlaag geleden dit seizoen in de hoofdklasse B. Op eigen veld ging de formatie van trainer Fred de Boer zaterdag onderuit tegen vv Eemdijk: 0-1.

Met Eemdijk kwam de nummer 10 van de ranglijst naar Assen. De zes vergaarde punten waren in vier duels bijeen gesprokkeld door in totaal slechts drie keer te scoren en drie tegentreffers te incasseren.  

Eemdijk doet het tot nu dus met minimale marges en dat was op bezoek bij ACV niet anders. Reeds na vijf minuten stond de 0-1 op het bord. Na een fout in de Asser defensie liet Armend Selemi ACV-goalie Morten Otto kansloos: 0-1.

De thuisploeg kreeg nog wel enkele kansjes voor rust – vooral via Marco van der Heide – maar het lukte ACV niet langszij te komen.

In het tweede bedrijf drong ACV wel aan, maar erg overtuigend was het allemaal niet, ook niet met de invallers Matthijs Hardijk en Justin Mulder - zij kwamen zaterdagmiddag te laat en begonnen op de bank -  binnen de lijnen. Aan de andere kant kreeg Eemdijk mogelijkheden om via de counter toe te slaan, treffers vielen er echter niet meer te noteren in het matige duel.