Consumenten uit Drenthe slaan seizoen jassen over

Aangeboden door: Jas.nl

Inwoners van Drenthe zijn nuchter, dat wist iedereen eigenlijk al lang.

Het onderzoek van Jas.nl toont dit ook weer aan. Zij hebben onderzocht wat voor jassen hun bezoekers kopen door middel van een enquête. Onder de Drentse consumenten blijkt duidelijk dat ze vaak kiezen voor maar twee jassen, hierbij gaat het om de winterjas en de zomerjas. 

De winterjas is in Drenthe mateloos populair

De seizoens jassen worden dus overgeslagen door de inwoners van Drenthe. Ze kiezen er vaak niet voor om een jas voor de lente of de herfst aan te schaffen, slechts 25 procent van de consumenten uit deze provincie bestellen zo'n jas. Veel meer bezoekers van Jas.nl uit Drenthe bestellen op de webshop een winterjas. Deze soort jas heeft een aankooppercentage van 65 procent, wat dus vele malen hoger ligt dan het aantal mensen wat een jas voor de herfst en/of lente koopt. 

Drentse consumenten zijn echte nadenkers

Bovendien toont dit onderzoek aan dat de consument in Drenthe zeer goed nadenkt voordat hij of zij een aankoop maakt. De bezoekers uit deze provincie komen gemiddeld tenminste drie keer terug op de site voordat ze daadwerkelijk een nieuwe jas kopen. Daarnaast wordt er vaak ook nog gebruik gemaakt van een tool waarmee ze jassen kunnen vergelijken. Ze kijken tevens goed naar de online recensies die andere consumenten hebben geschreven over de producten. 

Verschillen in regio’s en leeftijd

Toch zijn er in de provincie Drenthe zeker verschillen te zien. Inwoners van de regio’s Assen en Emmen bestellen vaker een jas online dan inwoners van gemeenten als Roden en Gieten. Dit kan mogelijk komen doordat de inwoners van de kleine gemeenten een lager inkomen hebben, maar ook de samenstelling van de mensen. Bovendien geven jonge consumenten over het algemeen meer geld uit als ze een nieuwe jas kopen dan de oudere Drenten. Jongeren uit de provincie besteden gemiddeld 75 tot 100 euro per jas. Consumenten die ouder zijn dan 55 hebben toch liever een jas die wat goedkoper is. Er wordt overigens lang gedaan met een jas in Drenthe. Vaak gebruiken de Drentse consumenten een winter- of zomerjas ongeveer twee jaar, hierna kopen ze pas een nieuwe jas als vervanger. Dit verschilt ook. Jongeren kopen na anderhalf jaar een nieuwe jas, terwijl de oudere consumenten al snel een jas drie jaar gebruiken. Dit komt onder meer door de trends, jongeren volgen de mode toch wat meer dan de ouderen.