Richard Mulder bezorgt LTC zege, Achilles 1894 verpulvert SVN ‘69

Assen - LTC heeft haar rentree in de tweede klasse van het zaterdagvoetbal gevierd met een overwinning. In de eerste wedstrijd van het seizoen werd SC Elim zaterdag op het Asser sportpark De Hoogte verslagen met 3-2.

Achilles 1894 liet in Nijeveen weinig heel van SVN ’69. De ploeg van trainer Harold Wekema walste over de thuisploeg heen (1-8) en presenteerde zich daarmee nadrukkelijk als titelkandidaat in 3D.

LTC

LTC had er vorig seizoen hard voor geknokt om terug te kunnen keren in de tweede klasse en zaterdag op eigen veld trad de ploeg van de nieuwe coach Mike Kelly in 2J aan tegen SC Elim. En na ruim een half uur kwam LTC op voorsprong. Een steekpass van Marc Heerings belandde bij Stefan Kuntz, die op zijn beurt Richard Mulder op maat bediende: 1-0.

Vlak voor rust kwam Elim op 1-1, maar de thuisploeg liet zich daardoor niet uit het veld staan. In de 55ste minuut sneed Mulder vanaf links naar binnen en zijn schot vanaf een meter of 18 bracht de thuisploeg andermaal aan de leiding: 2-1.

Elim bleef echter tegenstribbelen, trok de stand weer gelijk, maar het was uiteindelijk LTC dat aan het langste eind trok. Acht minuten voor tijd was het weer Mulder, die na een fraaie combinatie met Heerings via zijn derde treffer van de dag voor de overwinning tekende: 3-2.

Achilles 1894

Achilles 1894 maakte zaterdag korte metten met SVN’69. De Assenaren kwamen al na tien minuten op een 0-1 voorsprong door een treffer van Leon Regtop, die vervolgens binnen het kwartier zijn hattrick voltooide: 0-3.

Daarna was het de beurt aan Romario Tjong-A-Sie. De snelle aanvaller tekende voor 0-4 en 0-5, alvorens de thuisploeg vlak voor rust  iets terug kon doen: 1-5. Tjong-A-Sie bracht in de tweede helft met zijn derde treffer de stand op 1-6, Wouter van der Molen en invaller Evan Sturing zorgden voor de slotakkoorden: 1-8.