Zege voor ACV bij Volendam

Assen - ACV heeft de tweede overwinning van het seizoen in de hoofdklasse B binnen. Na de knappe zege vorige week thuis op Nijkerk moest zaterdag RKAV Volendam er op eigen veld aan geloven: 2-3.

Volendam bezette na drie competitieduels een vierde plaats op de ranglijst, op één puntje gevolgd door ACV. In het palingdorp waren het de gasten die de eerste kansen kregen, maar de thuisploeg mocht als eerste juichen.

Na ruim 20 minuten was het eerste serieuze schot op doel van Volendam ook meteen raak, Nick Tol was de schutter. Lang konden de gastheren echter niet genieten van die voorsprong. Zes minuten later belandde een vrije trap van Ezra Schrijver op het hoofd van Robert Talens, die de 1-1 binnenkopte.

En na enkele kansen voor Volendam was het ACV dat met een voorsprong de rust inging. Na een steekpass van Marco van der Heide bracht Justin Mulder de bal voor het doel, waar Matthijs Hardijk klaar stond om af te drukken: 1-2.

In het tweede bedrijf nam Morten Otto plaats onder de lat bij ACV, hij verving de in de eerste helft geblesseerd geraakte Ben Wormmeester. Otto zag hoe zijn teamgenoten aan de andere kant van het veld de voorsprong uitbouwden. In de 55ste minuut was het Mulder die via de lat de 1-3 op het scorebord bracht.

Volendam drong vervolgens aan, maakte ruim een kwartier voor tijd de aansluitingstreffer via andermaal Nick Tol (2-3), maar omdat Niels Springer zijn inzet in blessuretijd rakelings naast het doel zag gaan kon ACV de volle buit mee naar Assen nemen.