Feestelijke opening nieuw plein vóór het dorpshuis en de sporthal in Annen

Het nieuwe plein vóór het dorpshuis en de sporthal in Annen is vandaag feestelijk geopend door wethouder Henk Heijerman van de gemeente Hunze en Aa’s.

Het plein is in een compleet nieuw jasje gestoken. Zo maken de parkeerplaatsen plaats voor nieuwe speel- en beweegtoestellen voor jong en oud. Verder is er een overdekte fietsenstalling nabij de ingang van de sporthal geplaatst. Hier zijn ook parkeerplaatsen voor mindervaliden.

Daarnaast is er een ruime fietsenstalling bij de ingang van het voetbalveld en krijgt het dorpshuis een terras. Het gebied wordt autoluw en rookvrij. Er komt nog een beachveld nabij de voetbalvelden.

Heijerman prijst de gezamenlijke inspanning van betrokken partijen: “De inwoners van Annen hebben, samen met alle partners, hun schouders eronder gezet en de handen uit de mouwen gestoken. Dat heeft geresulteerd in dit prachtige nieuwe plein waar Annen trots op mag zijn.”

Lambers-Burgerplein

Het plein heeft een gloednieuwe naam gekregen: het Lambers-Burgerplein, vernoemd naar Marie Louise (Marietje) Lambers-Burger, echtgenote van burgemeester Lambers van de vroegere gemeente Anloo. Deze naam is bedacht door de Historische Vereniging. Tijdens de opening is tevens een gedenkteken onthuld voor het burgemeestersechtpaar.

Enorme verbetering

Volgens Anja Gerding, directeur van obs De Eshoek, is het nieuwe plein een enorme verbetering: “Wij zijn ontzettend blij met deze speel- en beweegruimte. Hopelijk wordt het een plaats waar sociale contacten gemakkelijk gelegd kunnen worden tussen jong en oud. Wij zijn de samenleving Annen heel erg dankbaar voor het realiseren van dit cadeau. Want zo voelt het.”