King of the World presenteert nieuwe cd in VanSlag

Zonder Erwin Java, maar met de nieuwe Belgische gitarist Stef Delbaere, was King of the World (KOTW) de afgelopen maanden druk met het opnemen van het nieuwe album Connected. De cd wordt op zaterdag 28 september gepresenteerd tijdens de opening van het muziekseizoen van VanSlag in Borger.

Nadat Java overstapte naar de clubtour van Johan Derksen kwamen de overige leden van KOTW de 24-jarige Delbaere op het spoor. Hij overtuigde Ruud Weber (zang/bas), Govert van der Kolm (toetsen/zang) en Fokke de Jong (drum/zang) meteen tijdens een auditie.

In België speelde Delbaere bij The Vipers en studeerde daarna cum laude af aan het Conservatorium in Rotterdam. Hij trad ondertussen op met tal van grootheden als Marcus Miller, Jason Lindner en Cory Henry.

Hoogtepunt

Het magazine Lust for Life schreef: “Het nummer Life after You is een echt hoogtepunt dat in de vaderlandse blueswereld niet snel overtroffen zal worden.”

En Johan Derksen laat op de radio weten: “Het is bewonderenswaardig dat het de bluesband gelukt is om een passende vervanger voor Java te vinden, trouw te blijven aan hun eigen geluid en met Connected ook nog eens een prima bluesplaat af te leveren.”

The sound of The Blues and Americana

Overigens trekt Derksen met zijn nieuwe tour ‘The sound of The Blues and Americana’ weer langs de theaters in Nederland. Drummer in de band is Fokke de Jong.

Het optreden van King of the World in VanSlag begint om 21.00 uur. Meer informatie op de website.