‘Brocante op z’n Brits’ in De Oranjerie in Zeijen

Zeijen - De Fransen hebben een naam hoog te houden als het gaat om brocante, maar de Engelsen hebben bepaald ook een reputatie. Van zondag 22 september tot en met zaterdag 12 oktober is ‘De Oranjerie’ in Zeijen weer drie weken lang in de kleurrijke Brocante sfeer met een Engels tintje en een vleugje vintage. Een verborgen paradijs.

Hier kun je heerlijk rond struinen en snuffelen naar alledaagse gebruiksvoorwerpen van vroeger, serviesgoed van allerlei verschillende merken,  glaswerk, gekleurd glas, silverplate, bestek, spiegels, hoeden, stoffen, kinderjurkjes, kleinmeubelen, schilderijen, oud naaigerij en nog veel meer ‘nice things’.  

Dit alles verzamelt de afgelopen maanden in het prachtige Engeland, we hebben liefde voor oude dingen.  We hebben ons in het decoreren zowel binnen als buiten geweldig uitgeleefd, dat is ook onze passie.

In de theeschenkerij zal de ‘Cream Tea’ met vers gebakken scones, clotted cream en jam, carrot cake en cheese cake u heerlijk smaken.  

Zondag 22 september komt taxateur Geert Ziengs uw ‘Kunst of Kitsch’ taxeren (maximaal twee stuks) tussen 11.00 en 17.00 uur. Geert Ziengs heeft in de loop der jaren naam opgebouwd als veilingmeester en taxateur. Op deze dag zullen er herfstdecoraties worden gemaakt en verkocht.

De eigen kussenlijn van prachtige oude borduursels is enorm uitgebreid. Allemaal unieke stukken. De Oranjerie is importeur van echt lijkende diner kaarsen op batterij, een must have voor musea, kerken, monumenten, scholen, verzorgingstehuizen enzovoort. Kaarsen branden zonder vlam, de zogenaamde ‘Smart Candle’.

Openingstijden: dinsdag tot en met zaterdag van 13.00 tot 17.00 uur, de zondagen 22 en 29 september en 6 oktober van 11.00 tot 17.00 uur. De Oranjerie, Noorderstraat 1 in Zeijen. Meer informatie: www.de-oranjerie.nl