In Beeld: Niek Blikslager wint 4 Mijl van Assen in nieuw parcoursrecord

Assen - Niek Blikslager uit Groningen heeft zaterdag de tweede editie van De 4 mijl van Assen op zijn naam geschreven. Zijn stadgenote Marije Hulzebos was de snelste vrouw.

Blikslager legde de 6400 meter in en rond de Asser wijk Marsdijk af in 18 minuten en 53 seconden, wat een verbetering van het wedstrijdrecord met liefst 1 minuut betekende.

In een veld van 400 wedstrijdlopers finishte Roy Hoornweg uit Papendrecht 4 seconden na Blikslager als tweede, het brons was voor thuisfavoriet en titelverdediger Tom Hendrikse. De houder van het oude wedstrijdrecord verloor 51 seconden op Blikslager.

Marije Hulzebos liet een winnende tijd noteren van 24 minuten en 37 seconden. Ook zij vestigde daarmee een nieuw parcoursrecord. Het oude stond op naam van de Groningse Lotte de Hosson. Zij was vorig jaar 14 tellen langzamer.

Achter Hulzebos eindigde Hillie Koops uit Gasselte op 1.29 minuten als tweede, Olga Elling uit Vries werd derde op 2.18 minuten van de winnares. Bijna 300 vrouwen deden mee aan de 4 Mijl van Assen.