ACV pakt eerste zege na enerverende wedstrijd tegen NSC Nijkerk

Assen – ACV heeft de eerste overwinning van het seizoen binnen. Nadat de eerste twee competitieduels in de hoofdklasse B in een gelijkspel eindigden, konden de Assenaren zaterdag op eigen veld drie punten bijschrijven ten koste van koploper NSC Nijkerk: 4-3.

De Nijkerkers kenden een uitstekende start van het seizoen door de eerste twee wedstrijden te winnen. Een moeilijke klus dus voor ACV, dat nog steeds op zoek was naar die eerste overwinning.

Prima start

Maar de thuisploeg begon prima aan de partij op sportpark Catawiki en nam na ruim een kwartier de leiding door een treffer van Matthijs Hardijk: 1-0. Heel lang kon ACV niet genieten van deze voorsprong, want zeven minuten later lag de gelijkmaker al tegen het net, nadat Redouan Hazzat zijn hoofd doeltreffend tegen een voorzet van Yordi Grovenstein zette:  1-1.

ACV liet zich niet van de wijs brengen en ging op jacht naar meer treffers. Eéntje kwam er nog bij in de eerste helft, toen weer Hardijk een fraaie assist van Jim de Leeuw op waarde schatte: 2-1. Omdat Justin Mulder even later slechts de paal raakte en Nande Wielink de bal naast het doel deponeerde, was dat ook de ruststand.

Schrikken

In het begin van de tweede bedrijf was het even schrikken voor de Asser formatie, toen een voorzet van Grovenstein andermaal Hazzat bereikte. Hazzat verzuimde echter de trekker over te halen. Aan de andere kant schoot Hardijk op de paal en bracht Nijkerk-goalie Jan van Willige redding na een kopbal van Marco van der Heide.

In de 68ste minuut kwam Nijkerk toch langszij toen een schot van Kevin van Essen te machtig was voor ACV-sluitpost Ben Wormmeester (2-2), maar Nande Wielink bracht ACV een moment later weer aan de leiding: 3-2.

Kopbal

En nog was de buit niet binnen voor de gastheren. NSC Nijkerk kreeg in de 78ste minuut een strafschop, die door Yannick Cornelisz werd verzilverd. Het was uiteindelijk Van der Heide die met een uitstekende kopbal de zege alsnog veilig stelde: 4-3.