​Herinneringen in Beeld: plekken van plezier

​Assen - Het Drents Archief maakt mensen bewust van hun eigen sporen in het verleden. Deze fotorubriek is daar een voorbeeld van. Deze week: Plekken van Plezier

Op zaterdag 14 september is het Open Monumentendag. Thema dit jaar is: Plekken van plezier. In Assen openen diverse monumenten hun deuren voor publiek en er is een gevarieerd programma samengesteld. Zo kunt u in het Ontvangershuis kennis maken met de familie Van Lier en zijn er rondleidingen en (nagespeelde) zittingen in de Rechtbank.

In het Drents Archief is een fototentoonstelling te zien over de Gouverneurstuin, waar ooit het Jeugdverkeerspark was gevestigd. Ook draait er een filmcompilatie met diverse ‘plekken van plezier’ in Drenthe.

Veel vermaak was er in vroeger tijden ook in het Asserbos. In Openluchttheater Tivoli waren op zwoele zomeravonden revues en toneelvoorstellingen bij te wonen. Welk ogenschijnlijk heldenepos hier wordt opgevoerd is niet bekend, wie de toneelspelers zijn evenmin. Kent u ze wel? Laat dan een reactie achter op onze Facebookpagina, via facebook.com/drentsarchief.

Tekst: Ellen van der Velds