Taalcongres in Nieuwe Kolk: hoe krijgen we kinderen met plezier aan het lezen?

Hoe kun je kinderen inspireren om meer te lezen en er van te genieten? Dat vraagstuk staat centraal tijdens het Taalcongres in de Nieuwe Kolk in Assen op 25 september.

Het congres is bedoeld voor beslissers en (voor)leescoördinatoren binnen het onderwijs en de kinderopvang, beleidsmakers binnen de overheid en alle andere professioneel betrokkenen. De dagvoorzitter van het Taalcongres is Bas Maliepaard, journalist en recensent jeugdliteratuur.

Vier specialisten in het vakgebied van de taalontwikkeling delen hun kennis en inzichten en geven tips om kinderen te inspireren. Een van deze specialisten is Matijs Lips. Hij is in 2018 uitgeroepen tot Beste Leraar Nederlands. Hij weet het lezen van boeken zo interessant te maken dat al zijn leerlingen zes boeken per jaar lezen. Hij gaat zijn tips en trucs delen met de aanwezigen. Ook Ronald Snijders is aanwezig. Hij is schrijver en taalabsurdist. Zijn jongste boek is Kopdichtbundel uit 2017, met daarin gedichten van

krantenkoppen die hij in het Parool publiceerde. Hij zal een voordracht geven over tekortschietende nieuwe woorden, verkeerde benen, opmerkelijke associaties en andere waanzinnen.

De middag begint om 16.00 uur en duurt tot 19.30 uur.