ACV pakt met tien spelers punt bij SC Genemuiden

Assen - ACV heeft ook haar tweede competitieduel in de hoofdklasse B niet kunnen winnen. Na het gelijke spel vorige week tegen Buitenpost kwam de formatie van trainer Fred de Boer zaterdag bij SC Genemuiden niet verder dan 2-2.

Achteraf gezien niet eens zo slecht, want ACV speelde de hele tweede helft met een man minder en de gelijkmaker viel pas in de slotfase van het duel. 

Slechte start

Genemuiden kende een slechte competitiestart, het verloor vorige week uit bij vv Berkum. Zowel de thuisploeg als ACV wilden nu het volle pond, maar het bleef bij ieder een punt op sportpark De Wetering.

ACV startte overigens goed en creëerde in het begin van de eerste helft meteen al enkele goede kansen. Na 12 minuten was het raak, maar daar hadden de Assenaren wel de hulp van Genemuiden voor nodig. Een voorzet van Matthijs Hardijk werd in eigen doel geschoten door Rick Doorn: 0-1.

Vervolgens waren er mogelijkheden voor beide ploegen. ACV-goalie Ben Wormmeester bracht redding na een inzet van Frank Kuurman en aan de andere kant liet Justin Mulder een steekpass los op Hardijk, die echter stuitte op Genemuiden-doelman Patrick Jansen.

Rood

Vlak voor rust kwam Genemuiden langszij via een penalty en stond ACV plots met tien man in het veld omdat Daniël Schans met zijn tweede gele kaart (dus rood) kon inrukken. Omar Kavak benutte de strafschop: 1-1.

Ondanks die rode kaart was het ACV dat het beste uit de kleedkamer kwam, maar twee gevaarlijke schoten van Hardijk troffen geen doel. Dat lukte Kay Velda wel, die Wormmeester van afstand klopte: 2-1.

Met nog ruim een half uur te gaan gingen de bezoekers op jacht naar de gelijkmaker. En nadat Wormmeester eerst nog een inzet van Velda keerde, was het invaller Arjen Hagenauw die acht minuten voor tijd mocht aanleggen vanaf elf meter en de penalty verzilverde: 2-2.