Damesvolleybal op hoog niveau in Olympushal Assen

Assen - In sporthal Olympus in Assen is op zaterdag 7 en zondag 8 september de vijfde editie van het Sudosa–Desto Top Volleybal Toernooi voor damesteams.

Na toernooioverwinningen van Regio Zwolle Volleybal, PDK Huizen, Skurios Borken en VC Oudegem heeft de organisatie ook dit jaar weer een sterk deelnemersveld vastgelegd. Er nemen maar liefst drie eredivisie-ploegen deel: Springendal-Set-Up`65, Dros Alterno en Regio Zwolle Volleybal.

Uit Duitsland komen Skurios Borken en VFL Oythe (beide 2e Bundesliga) en geven het toernooi daarmee een internationaal tintje. Vanuit de Topdivisie maken Donitas, vv Utrecht, Orion en Sudosa-Desto het deelnemersveld compleet.

Er wordt gespeeld volgens de normale NeVoBo regels en we maken gebruik van officiële NeVoBo scheidsrechters. Er worden 3 sets per wedstrijd gespeeld. Zaterdag zijn de poulefases met 3 poules van 3 ploegen.

Na de poulefase is zondag de finalefase. Er worden 3 nieuwe poules ingedeeld, de nummers 1 uit de poulefase in poule A (plek 1 t/m 3), de nummers 2 uit de poulefase in poule B (plek 4 t/m 6) en de nummers 3 uit de poulefase in poule C (plek 7 t/m 9). Poule A speelt de wedstrijden op center court. Elke ochtend krijgen alle ploegen de mogelijkheid om te trainen.

Voor meer informatie, wedstrijdschema’s en teaminformatie, bezoek de website van Sudosa-Desto.