Aanval op bejaard stel Hoogeveen: twee jaar cel met behandeling opgelegd

Een 47-jarige man is veroordeeld voor het vernielen van de Mercedes van een hoogbejaard echtpaar in Hoogeveen. De eigenaar (81) en zijn vrouw (87) zaten in de auto toen de stomdronken man uit het niets als een wildeman op het voertuig begon te beuken.

Het stel zat in de auto op de parkeerplaats van de AH in De Weide toen de verdachte zonder aanleiding op het voertuig begon in te slaan. Dat gebeurde op eerste Pinksterdag. De verdachte uit Denekamp heeft een lang strafblad en een alcoholprobleem, waarvoor hij onder behandeling is. De bewuste dag had hij in heel korte tijd een halve liter sterke drank naar binnengewerkt.

Veel angst bezorgd

De verdachte was bezig met het portier te openen aan de bijrijderskant, waar mevrouw zat. Twee scooterrijders zagen dat gebeuren en grepen in. De dronken man ging vervolgens achter de scooterrijders aan. Even later is hij door de politie opgepakt. Volgens de rechtbank heeft de verdachte met zijn onvoorspelbare gedrag veel angst bezorgd bij de hoogbejaarde slachtoffers. ,,Zij hebben het gevoel gehad dat hij hen iets aan wilde doen.”

De verdachte is veroordeeld tot een twee jaar ISD, een straf voor veelplegers die bestaat uit een combinatie van celstraf en behandeling. Hij moet de slachtoffers 3900 euro schadevergoeding betalen.