​Ghost Tours trotseert daglicht: griezelige verhalen uit Assen

​Assen - Een opstand in de kazerne, een moord in het Asserbos, een monster in de Weiersloop? Al enkele jaren vertelt de geestige gids van Ghost Tours Assen deze verhalen aan mensen die in het donker met hem op stap durven te gaan.

Wie dat in de duisternis te eng vindt, kan op vrijdagmiddag 23 augustus in het daglicht op pad om de griezelige historie van Assen onder ogen te zien.

Elk jaar is de Ghost Tours-gids van oktober tot en met maart regelmatig in de donkere straten van Assen te vinden. Voor de Asser Historische Vereniging is hij bereid eenmalig het daglicht te trotseren en enkele hoogtepunten uit zijn verhalen met belangstellenden te delen.

Deze speciale ‘Ghost Tour by Light’ wordt gelopen ter ere van het dertigjarig bestaan van de Asser Historische Vereniging. De start is vrijdag 23 augustus om 14.30 uur bij de tijdelijke winkel van de historische vereniging aan de Kruisstraat 18. Deelname is gratis.

Zaterdagmiddag 24 augustus is de tijdelijke winkel tussen 14.00 en 17.00 uur voor het laatst geopend. Het Jubileum Letterspel, waarvoor plattegrondjes zijn op te halen bij deze winkel, boekhandel Van der Kuijl en de VVV, kan nog tot en met zaterdag 31 augustus worden gespeeld.