Elektrische motor vliegt in brand tijdens training: organisatie GAMMA Racing Day schrapt gehele klasse

De organisatie van de GAMMA Racing Day 2019 heeft besloten de Open Electric Superbike Competition, een klasse met elektrisch aangedreven motoren, van het programma te halen.

Na de training van deze klasse, vrijdagmiddag, vloog één van de motoren op de paddock in brand. Daarbij raakte een persoon gewond. Deze is naar het brandwondencentrum van het UMCG in Groningen vervoerd. De laatste berichten zijn dat de verwondingen minder ernstig zijn dan aanvankelijk gedacht werd en dat de persoon binnen afzienbare tijd hersteld zal zijn.

Door adequaat ingrijpen van de brandweer van TT Circuit Assen werd voorkomen dat naastliggende tenten op de paddock grote schade opliepen en dat zich verder geen persoonlijke ongelukken hebben voorgedaan.

Goed overleg

De plaats op de paddock van de Open Electric Superbike Competition was vooraf al zo gekozen dat, mocht zich een calamiteit voordoen, de omgeving er zo weinig mogelijk hinder van zou ondervinden.

Omdat dit weekend, ook op de paddock, veel publiek wordt verwacht, hebben de organisatie van het evenement en de betrokkenen bij de Electric Superbike Competition in goed overleg besloten de klasse uit het programma te halen.