Gedeputeerden bezoeken Dorpshuis Westdorp-Ellertshaar

Henk Jumelet (financiën) en Hans Kuipers (Vitaal Platteland) bezoeken donderdag van 9.45 tot 10.15 uur het dorpshuis in wording van Westdorp-Ellertshaar. Beide gedeputeerden willen met eigen ogen zien, hoe de dorpen dit project realiseren; de ombouw van de voormalige oude schuur tot een dorpshuis. Tijdens hun bezoek vindt ook de overhandiging plaats van het officiële Leaderbord.

Voor realisatie van het dorpshuis Westdorp-Ellertshaar hebben beide dorpen vanuit het Leaderbudget 150.000 euro toegezegd gekregen. Bijzonder in dit project is de samenwerking met Carefield Zorg, die overdag het dorpshuis gebruikt voor dagbesteding van hun cliënten en daarnaast voor inwoners van beide dorpen klussen kan uitvoeren.

Leader is een Europees subsidieprogramma, gericht op het versterken van het platteland. Bewoners kunnen zelf met plannen komen; Leader helpt hen om deze uit te voeren. Het gaat om plannen en ideeën, die bijdragen aan de leefbaarheid en die kunnen rekenen op een breed draagvlak bij bewoners.

Obligatieactie

Draagvlak is er ruim voldoende in beide dorpen. De inwoners van Westdorp en Ellertshaar ondersteunen dit initiatief met het geld van een obligatieactie die ruim 23.000 euro opbracht. Bij de verbouw van de schuur tot dorpshuis steken bovendien veel inwoners zelf de handen uit de mouwen om de klus te klaren.