Fietsen langs de Drentsche Aa bronnen

Elp - Nationaal Park houdt zondag 18 augustus een fietstocht in het zuidelijk deel van Nationaal Park Drentsche Aa. Dit deel van het Nationaal Park is voor velen vrij onbekend. Tijdens de fietstocht tussen Elperstroom en de bronnen van de Drentsche Aa wordt stil gestaan bij enkele landschappelijk waardevolle plekken, historische plaatsen en interessante aardkundige elementen.

Het Elperstroom gebied is onderdeel van het Nationaal Natuur Netwerk en het Europese Natura 2000 netwerk. Deze “keurmerken” geven al aan dat het gebied op waardevol is wat betreft natuurwaarden. De route is ongeveer 20 km en duurt 2,5 uur. Startplaats is het Pannenkoekenrestaurant Elp.

Aanmelden is verplicht: drentscheaa@ivn.nl.  Na afloop van de excursie wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd voor het Gebiedsfonds Drentsche Aa. Eigen fiets meenemen. Een verrekijker wordt aanbevolen. Honden worden niet toegelaten tijdens deze fietstocht. Kies voor kleding, passend bij het weer en controleer achteraf op teken. Een verrekijker wordt aanbevolen. Voor meer informatie en overige activiteiten: www.drentscheaa.nl/actueel/activiteiten/