Inschrijving voor de 44ste Rabobank Zuidlaardermarktloop geopend

De vierenveertigste Zuidermarktloop wordt gehouden op zaterdag 12 oktober. De (voor)inschrijving geopend. Voor iedereen die van hardlopen houdt - jong en oud -, is er een geschikte afstand. Het parcours voert de lopers door het prachtige centrum van Zuidlaren heen ten tijde van de gezellige drukte rondom de Zuidlaardermarkt.

Het onderdeel 10 km Wedstrijdloop van de Rabobank Zuidlaardermarktloop maakt deel uit van het loopcircuit Rabocup Assen en Noord-Drenthe. Dit loopcircuit bestaat uit negen verschillende hardloopwedstrijden, die in uiteenlopende dorpen in de provincie Drenthe plaatsvinden.

Overige onderdelen

De overige onderdelen, zoals de 5 km Wedstrijdloop; de 500 meter Kabouterloop; de 2,2 km KidsRun; de 5 km Juniorenloop en de Teamwedstrijden, vallen dus buiten het Rabocup circuit. Als basis voor de 10 km Wedstrijdloop geldt het reglement Rabocup Assen en Noord Drenthe en het door het stichtingsbestuur opgestelde algemene wedstrijdreglement Rabocup Assen en Noord Drenthe. Meer informatie is te vinden op de website van de Rabocup: www.rabocupassennoorddrenthe.nl

Kabouterloop

Vorig jaar was de Kabouterloop met ruim 140 deelnemende kinderen in de leeftijd van 4 t/m 6 jaar weer een groot succes. De Kabouterloop start om 10.00 uur en kent een afstand van ongeveer 500 meter. Deelname aan de Kabouterloop is gratis. De start van de Kabouterloop is - net als de start van alle andere onderdelen/afstanden van de Rabobank Zuidlaardermarktloop - voor Sportzaak Ruchti.
Direct na de Kabouterloop start de KidsRun voor kinderen van 6 t/m 12 jaar. Deze kent een afstand van 2.2 km. Natuurlijk is er ook weer de 5 km Juniorenloop voor kinderen van 10 t/m 16 jaar. De start van de Juniorenloop is om 11.15 uur. Zoals ieder jaar starten de 5 en 10 km Wedstrijdloop (waaronder dus ook de 5 km Juniorenloop) om 11.15 uur. Klassering vindt plaats op basis van de bruto gelopen tijd, niet op basis van de persoonlijke chiptijden. 

Teamwedstrijden

Ieder jaar doen er weer meer vrienden-/bedrijven- en wedstrijdteams mee! Natuurlijk kan je dit jaar ook weer als team deelnemen. Op elke afstand (2,2 km, 5 km en 10 km) vindt een teamwedstrijd plaats. Teamdeelname is geschikt voor alle leeftijden en kan vanaf minimaal 4 t/m maximaal 6 deelnemers. Voor de winnende teams van de teamwedstrijd worden uitsluitend 1 ste prijzen vergeven. Voor de exacte spelregels van teamdeelname kijk dan op de website van de Rabobank Zuidlaardermarktloop – www.zuidlaardermarktloop.nl .

Groots loopfestijn

De commissie Rabobank Zuidlaardermarktloop gaat er van uit ook dit jaar weer een groot aantal deelnemers en supporters te mogen verwelkomen op dit traditionele sportevenement in Zuidlaren. Ieder jaar zetten tientallen vrijwilligers, de ondernemers van Zuidlaren, de Stichting Evenementen Zuidlaren en ook de gemeente Tynaarlo hun beste beentje voor om er een gezellig en sportief succes van te maken.

Inschrijven voor de Rabobank Zuidlaardermarktloop 2019 kan via www.inschrijven.nl. Voorinschrijven kan tot en met dinsdag 9 oktober 2019. Het maximale aantal lopers voor de 5 en 10 km is vastgesteld op 1500 en bij de kinderloop kunnen maximaal 500 deelnemers meedoen.