Wandelen in de Poepenhemel

Nationaal Park Drentsche Aa houdt zaterdag 17 augustus een Nationaal Park wandeling rond de Poepen hemel. De start is 10.00 uur bij de NP Toegangspoort Deurze achter café-restaurant De Aanleg.

De Nationaal Park gidsen vertellen over de invloed van ijstijden op de vorming van het unieke systeem van de beekdalen en bijbehorende dorpen van de Drentsche Aa. De ontwikkeling van het dorp Deurze en de relatie tussen de dorpen Amelte, Anreep, Witten en Vredeveld en het dingspildorp Rolde zijn hier aan gekoppeld.

Poepenhemeltje

Hoe en waar liepen de routes in de Middeleeuwen? Er wordt een kijkje genomen in het ‘Poepenhemeltje’, de deelnemers bezoeken de oude spoorbaan van de Noord Ooster Lokaal Spoorweg (NOLS) en het landgoed Kamps. Afgesloten wordt bij café ‘De Aanleg’, de voormalige tol aan de belangrijke provinciale weg tussen ‘Kerk en Klooster’. Ook de recente herinrichting van het Deurzerdiep beekdal in 2015 en de plannen Assen aan de Aa worden tijdens de wandeling toegelicht en in het veld aangewezen.

Honden mogen niet mee

Deelname is gratis en aanmelden is niet nodig. Na afloop van de excursie wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd voor het Gebiedsfonds Drentsche Aa. Waterdichte schoenen en een verrekijker worden aanbevolen. Honden worden niet toegelaten tijdens deze wandeling.

Voor meer informatie en overige activiteiten kijk op www.drentscheaa.nl/actueel/activiteiten/