Grolloo Flute Sessions in kleine kerk

GROLLOO Van 21 tot en met 25 augustus vindt in Grolloo voor de vijfde keer Grolloo Flute Sessions plaats. Toen de Zwitser Matthias Ziegler in 1914 met het idee kwam in Grolloo een studieweek voor fluitisten te organiseren, kon hij niet vermoeden dat het een meerjarig evenement zou worden. De laatste jaren zijn echter zo succesvol gebleken, dat Grolloo een uniek gebeuren kan bijschrijven op de activiteitenkalender.

Tijdens deze week gaan ruim twintig cursisten van over de hele wereld werken aan het spelen op hun dwarsfluit. Dit alles in een open atmosfeer, met respect voor elkaar en in een omgeving waar je nieuwsgierig gaat worden naar wat er allemaal nog meer mogelijk is. En dat allemaal onder de leiding van bevlogen coaches.

Cursist Shahmir Samee uit Pakistan over de sessie van 2018: ‘Ik heb dit jaar een absoluut ongelooflijke week gehad in Grolloo. Ik heb geleerd en ervaren, hoe het is te werken met diverse en vooral ondersteunende fluitisten. In slechts 5 dagen heb ik dingen geleerd die me jaren zijn ontgaan, dankzij de inzichtelijke opmerkingen en feedback van de docenten en mede-deelnemers. Dank aan iedereen die dit mogelijk heeft gemaakt.’

Een bijzondere week voor Grolloo. Wanneer je overdag of ’s avonds door de straten wandelt, hoor je oefenende cursisten. Hotel, B&B’s zitten vol en veel studenten worden ondergebracht bij gastgezinnen. Dagelijks wordt er geoefend in de zalen van Het Markehuis. Deze oefensessies zijn bij te wonen. Optredens worden verzorgd in de vorm van huisconcerten, maar voor het grote publiek treden coaches en studenten drie avonden op in de sfeervolle kerk in Grolloo.

Deze concerten zijn op vrijdag 23, zaterdag 24 en zondag 25 augustus in de fraaie kleine kerk in Grolloo. Aanvang 20:00 uur. Entree bedraagt tien euro Elke avond is ereen ander programma en er is geen voorverkoop.

Voor meer informatie kijk op www.grollooflute.com (Engels) of www.grolloo.com (Nederlands).