Kinderactiviteiten op Preuvenement Assen

Bezoekers van het Preuvenement Assen kunnen onder meer de culinaire uitspattingen van horecaondernemers proeven en kennismaken met het culturele aanbod van het aanstaande seizoen. Op 24 en 25 augustus tussen 12.00 en 19.00 uur is er bovendien voor de kinderen de Kids Area in het hart van de Gouverneurstuin en op de Brink, met theater, film, knutsel- en muziekworkshops en spelen in ballenbak.

Zo staat er zaterdag 24 augustus vanaf 12.00 uur een workshop ‘Bucket Boys’ op de rol. Bucket Boys zijn straatartiesten die hun geld verdienen door op emmers te drummen. Na een uurtje oefenen mogen liefhebbers hun kunnen presenteren tijdens de opening van het Preuvenement. In verband met materiaal graag van tevoren aanmelden voor deze workshop via mailadres.

Circus Bombari

Verder leert het Asser jeugdcircus Bombari die dag kinderen de handige kneepjes van het circusvak, en staat er daags erna, van 13.00 tot 17.00 uur, een workshop (strip)tekenen onder leiding van illustrator Daan Klein Sprokkelhorst op de rol.

Daarnaast speelt Joris Lehr zondag 25 augustus het klassieke stuk Hamlet op de Brink, kan men in De Knutselkeet zijn eigen muziekinstrument maken, worden er in de Kids Area trailers vertoond van kinderfilms, die het komend seizoen te zien zijn in De Nieuwe Kolk en is er een uit hooibalen opgetrokken zwembadje met honderden gekleurde ballen.

Meer informatie

Meer informatie, het laatste nieuws en het volledige programma van het Preuvenement Assen 2019 is te vinden op op website.