Creme 21 Youngtimer Rallye voor het eerst in Nederland

ASSEN De Roemruchte Creme 21 Youngtimer Rallye start 11 september op het TT Circuit in Assen. 220 deelnemende youngtimers verzamelen vanaf 13.00 uur voor de 18e editie van dit evenement, dat in Duitsland inmiddels een ware cultstatus heeft bereikt. Wie de bijzondere youngtimers wil bewonderen is op 11 september van harte welkom in Assen. Toegang is gratis.

In de Duitse youngtimerscene is de ‘Creme’ een begrip. De rit werd vernoemd naar een bekend huidverzorgingsproduct uit de jaren 70 dat werd verkocht in feloranje tinnen blikjes. Het getal 21 in de naam stond voor het begrip meerderjarig: de crème was voor jong en oud . Dat idee wordt nu met een knipoog gebruikt voor auto’s van 21 jaar of ouder, waarvoor de inschrijving open staat. Het jaarlijkse evenement is altijd direct na het openen van de inschrijving volgeboekt; ieder jaar weer is er een flinke wachtlijst.

Geen poeha

Toch is Nederland sinds enkele jaren goed vertegenwoordigd in de kleurrijke toertocht door Duitsland. Creme 21 veteraan en Audi specialist Hessel Terpstra nam dan ook het initiatief de start van de rallye naar Nederland te halen en trof in het TT Circuit een enthousiaste gastheer. ‘Het mooiste is de unieke sfeer, zegt Terpstra. ‘Geen poeha of uitsloverij. Of je nou met een perfecte Mercedes W116 of met een Volkswagen Polo aan de start komt, je wordt altijd enthousiast ontvangen.’