Lezing en excursie over het leven van de mier

ASSEN Mieren kom je overal tegen; meestal buiten, maar soms ook in je huis. Wist je dat mieren een belangrijk rol spelen in de ecosystemen van bos, heide en zelfs je tuin? En dat een mier 500 maal zijn eigen gewicht kan dragen? Volgens Diliana Welink en boswachter Pauline Arends is de mier de succesvolste diersoort ter wereld.

Op uitnodiging van natuurorganisatie IVN-KNNV Assen geven zij op woensdag 28 augustus om 20 uur een lezing over het bijzondere leven van deze dieren. De lezing is in het Duurzaamheidscentrum in het Asserbos. Op zondagmiddag 1 september kan je met ze mee tijdens de bijbehorende buitenexcursie op Kampsheide, om de mieren buiten aan het werk te zien. Verzamelen om 14 uur op de parkeerplaats van Kampsheide in Balloo.

Diliana Welink houdt vaak lezingen over mieren omdat ze het zulke fascinerende dieren vindt: “Een avond over mieren gaat over duurzaam bouwen, over slavernij en veehouderij, over plaagdierbestrijding en fysieke topprestaties, over feminisme en klimaatbeheersing, over dictaturen en inteelt. Ik denk dat mensen veel van mieren kunnen leren!”

Aanmelden: secretaris@ivnassen.nl Kosten: vijf euro voor leden IVN-KNNV Assen en tien euro voor niet-leden