The Dutch Boys spelen in originele bezetting op 'thuisgrond' Klazienaveen

Klazienaveen - Wie het optreden van The Dutch Boys afgelopen maart tijdens het Mega Piraten Festijn in Borger heeft gemist, krijgt 12 oktober een herkansing: het trio uit Zwartemeer treedt wederom in de originele bezetting op tijdens het Mega Piraten Festijn in Klazienaveen.

Het Mega Piraten Festijn is Nederlands grootste festivalkaravaan. In totaal strijkt de tour dit jaar in maar liefst negen plaatsen neer en is naar eigen zeggen ‘Europa’s grootste meezingfeest’. De formule is al jaren hetzelfde: ruim twintig artiesten treden op en de Overijsselse Willie Oosterhuis is de vaste presentator.

Organisator Eddie Mensink: ,,We hebben naast de gevestigde namen ook aanstormend talent als Mart Hoogkamer op het podium staan. The Dutch Boys na 31 jaar in de originele bezetting, dat betekent Henk de Roo, Cor Maatje en Jans Hoogeveen. Zij komen immers allemaal uit Klazienaveen of het aangrenzende Zwartemeer. Dat is met recht een thuiswedstrijd voor het trio.”

The Dutch Boys scoorden in 1982 een top 40-hit met Boer Harms:

Wie treden er in Klazienaveen verder op?

Naast de Dutch Boys en Mart Hoogkamer is de lijst van artiesten niet mals: Gerard Joling, Jannes, Mooi Wark, D!kdakkers, Ancora, Frans Bauer, Jan Smit, Stef Ekkel, René Karst, John de Bever, Belinda Kinnaer, Lawineboys, Otto Lagerfett, Evert Baptist, Esperando’s, Lucas & Gea, Frank van Etten, Henk Dissel, Harten 10 en Erik van Klinken. De formatie Summerland begeleidt enkele optredens live. Poar Neem’n treedt op in een kleinere tent. Het terrein aan de Laurier is 12 oktober geopend vanaf 18.30 uur. Het officiële programma duurt van 20.00 tot 01.00 uur.

Dat het evenement onverminderd populair is, blijkt uit de belangstelling voor kaarten. ,,De helft van het aantal toegangskaarten is al verkocht”, zegt Mensink.