20-jarige Assenaar krijgt cel- en werkstraf voor aanval op willekeurige vrouwen

Met een boksbeugel sloeg een 20-jarige Assenaar in maart vorig jaar een vrouw op het achterhoofd. In november 2017 trok hij daarnaast een vrouw van de fiets en sloeg hij haar in het gezicht. Voor deze mishandeling krijgt de man een werkstraf van 240 uur en een voorwaardelijke celstraf van een half jaar.

Het Openbaar Ministerie (OM) eiste twee weken geleden een celstraf van 14 maanden, waarvan zes maanden voorwaardelijk. In deze eis ging het OM er vanuit dat de man drie vrouwen op straat lastigviel. Voor één aanval was volgens de rechter te weinig bewijs.

De man is ook veroordeeld voor oplichting via een valse-bankapp. Hij kocht via Marktplaats goederen en ‘betaalde’ die met de valse app bij de deur. De man bekende de oplichting.

Aanvallen op beide vrouwen

De aanval op de vrouw op de fiets werd door een getuige gezien. Deze gaf een goede omschrijving van de man door. Agenten herkenden de Assenaar, die in de buurt liep, kort daarop.

De vrouw die met de boksbeugel was aangevallen, was slachtoffer van een misverstand, vertelde de 20-jarige. Hij dacht dat hij een eerdere aanvaller sloeg.

Behandeling en schadevergoeding

De Assenaar moet zich in de proeftijd laten behandelen. Hij moet ook de slachtoffers in totaal 1500 euro betalen.