Beitske Visser vierde in kwalificatie W Series Assen

Beitske Visser start zaterdagmiddag als vierde in de W Series race in Assen. De titelkandidate kwam in een incidentrijke sessie op het TT Circuit een paar tienden tekort voor pole position.

De 24-jarige coureur uit Uitwellingerga is in het kampioenschap in een felle strijd verwikkeld met de Engelse Jamie Chadwick. Die start als derde, omdat ze achtduizendsten van een seconde sneller bleek in de kwalificatie. Pole position is voor de Finse Emma Kimilainen, voor de Britse Alice Powell.

Lees ook: Autocoureur Beitske Visser: vlammen voor eigen publiek in Assen

De sessie werd enkele malen stilgelegd wegens incidenten op de baan. Een rode vlag na een probleem met de auto van de Italiaanse Vicky Piria betekende het einde van de kwalificatie en daardoor kon geen van de coureurs nog een tijd verbeteren.

De race in Assen is de voorlaatste in de dit seizoen speciaal voor vrouwen geïntroduceerde raceklasse. Visser staat in de titelstrijd tien punten achter op Chadwick, een overwinning levert 25 punten op. De wedstrijd begint zaterdagmiddag iets na vieren op het TT Circuit. De laatste race is over drie weken op het circuit van Brandts Hatch in Engeland.