Assen over DTM-race in tijden van duurzaamheid: ,,Het is goede regiopromotie''

Meerdere Assenaren verbaasden zich over het race-evenement met vervuilende snelle auto's in de binnenstad van Assen donderdag. Gefaciliteerd door hetzelfde college dat zich ook hard maakt om de gemeente klimaatneutraal te laten worden.

De laatste tijd hebben burgemeesters en wethouders de mond vol van duurzaamheid. Zonneleningen, zonneparken, een ballonnenoplaatverbod, gasloze wijken. Het lijkt strijdig met het evenement van donderdag, waarbij snelle auto's een demo gaven langs de Vaart. Meerdere lezers belden daar over naar Dagblad van het Noorden om te vragen hoe het college dit voor zichzelf verantwoordt.

'Assenaren maken kennis met activiteit op TT Circuit'

,,Het college heeft een afweging gemaakt'', zegt een gemeentewoordvoerder. ,,Aan de ene kant zijn er de duurzaamheidsdoelstellingen, aan de andere kant is Assen wel een race-stad. Wij vonden dit evenement goed voor de regio-promotie.'' Ook zegt de woordvoerder dat ,,twee uurtjes racen'' werden afgezet tegen het belang van het TT Circuit. ,,Op deze manier konden Assenaren ook eens kennismaken met deze activiteit en dat is goed voor het TT Circuit.''