'Tijdelijk stadsstrand en horeca aan Havenkwartier Assen'

Er komt snel een tijdelijke invulling van het Havenkwartier in Assen. Wethouder Karin Dekker (GroenLinks) denkt aan een stadsstrand en tijdelijke horeca.

De bedoeling is dat het Havengebied meer gaat leven in Assen, door de tijdelijke invulling. Ondertussen wordt het Masterplan Havenkwartier geactualiseerd. Dat is volgens Dekker nodig in verband met de gespannen woningmarkt. De tijdelijke invulling kan, mits het goed past bij Assen, zeker wel enkele jaren blijven. In september vraagt het college om krediet voor dit plan.

Niets van de grond gekomen

Sinds 2012 zijn er uitgebreide plannen om woningen aan de Havenkade te realiseren, maar er is nog nauwelijks iets van de grond gekomen in het gebied. Volgens een woordvoerder van de gemeente is door de economische crisis de prioriteit naar andere gebieden gegaan, zoals de binnenstad en het Veemarktterrein.

De gemeente zegt in gesprek te zijn met de eigenaren van de veelal verouderde bedrijfspanden aan de Havenkade. Er zouden nog enkele maanden nodig zijn het plan up to date te maken.