Verdachte verkrachting wandelaarster (76) bij Schipborg blijft langer vast

De 25-jarige man uit Zuidlaren die is opgepakt voor het verkrachten van een 76-jarige wandelaarster bij Schipborg blijft in voorlopige hechtenis. Dat bevestigt het Openbaar Ministerie (OM). De verdenking is dat hij de vrouw heeft verkracht.

De man blijft twee weken langer in hechtenis. Hij zit in beperkingen. Zijn advocaat Cynthia Cats meldde eerder dat de verdachte heeft ontkend er iets mee te maken te hebben. De man woont nog bij zijn moeder.

Sprake van verkrachting

Het slachtoffer was zaterdag aan het wandelen toen zij werd belaagd en seksueel misbruikt in een bos tussen Schipborg en Anloo. De vrouw had haar auto geparkeerd op een veld naast een mountainbike- en wandelroute. Op een zandpad iets verderop merkte ze dat ze achtervolgd werd.

Ter hoogte van de grafheuvel Driemarkenpunt is de vrouw tussen half 4 en vijf uur 's middags aangevallen.

Langer vast

De 25-jarige verdachte is vandaag voor aan de rechter-commissaris. Die heeft dus bepaald dat hij langer vast blijft zitten. Ook omdat er een zogeheten 12-jaarsgrond is. Dat betekent dat de man verdacht wordt van een delict waar twaalf jaar gevangenisstraf op staat. Volgens Melanie Kompier van het Openbaar Ministerie is de voorlopige verdenking tegen de man dat hij de 76-jarige wandelaarster bij Schipborg heeft verkracht.