Groen licht voor Gezondheidscentrum aan de Molenstraat in Assen

De bouwwerkzaamheden voor het nieuwe Gezondheidscentrum aan de Molenstraat in Assen kunnen beginnen. De huurders van het nieuw te bouwen gezondheidscentrum in de wijk Noorderpark ondertekenden vandaag de huurovereenkomst met projectontwikkelaar en beoogd eigenaar Health Care Real Estate.

Het nieuwe complex komt op de plaats waar nu gezondheidscentrum Assen-Noord, één van de oudste gezondheidscentra van Nederland, staat.

De huidige samenstelling van het gezondheidscentrum bestaat uit Huisartsenpraktijk Assen-Noord, fysiotherapiepraktijk Bakker en Linneman, logopedie en stottercentrum Rondom Spraak en Dietistenpraktijk Drenthe. Het consultatiebureau van de GGD heeft eveneens een plek in het centrum.

In het nieuw te bouwen gezondheidscentrum komt ook BENU-apotheek Noorderpark, Het Wilhelmina Ziekenhuis, Psychologenpraktijk Aan de Vaart en Podotherapie Rosien.

In het najaar beginnen de verdere voorbereidingen. Het daadwerkelijke bouwen start begin volgend jaar. Eerst wordt er een verdieping gebouwd boven het huidige centrum. Na oplevering zullen de huidige gebruikers naar boven verhuizen, waarna de begane grond geheel vernieuwd wordt.