Na het fietsen weer zingen in de Jozefkerk

Assen - In de Jozefkerk in Assen wordt op woensdagavond 17 juli tijdens de Drentse Fiets4Daagse weer een zangdienst gehouden.

Stadspredikant Bert Altena leidt de avond. De zang wordt ondersteund door organist/pianist Marnix Onrust en trompettist Mark Jan Veenstra. De kerk is open vanaf 19.30 uur. De toegang is gratis, bij de uitgang wordt gecollecteerd. Er staat bij binnenkomst een kop koffie klaar, de zangdienst begint om 20.00 uur.

Daarmee is de Fiets4Daagse-zangdienst terug van weggeweest. In 1987 werd deze dienst op initiatief van Ds. Jan Seton gestart, maar aan de jaarlijkse traditie kwam in 2014 een einde. Altena wilde de draad weer oppakken. ‘Zingen en fietsen zijn een prima start van de zomer.’

Er wordt gezongen uit verschillende zangbundels zoals Joh. De Heer, Opwekkingsliederen, maar ook uit het Oude en Nieuwe Liedboek zijn liederen gekozen.

De fiets4daagse zangdienst is terug van weggeweest. In 1987 is de zangdienst op initiatief van Ds. Jan Seton gestart. Een jaarlijkse traditie die helaas is dit in 2014 gestopt. Maar onze stadpredikant ds. Bert Altena wilde de draad weer oppakken. Zingen en fietsen een prima star van de zomer.