Moordverdachte (22) uit Assen blijft in cel op verdenking doodschieten broer

De 22-jarige verdachte van de dodelijke schietpartij in Assen blijft in elk geval nog 90 dagen in voorarrest. Dat heeft de raadkamer van de rechtbank woensdag besloten.

Zijn advocaat Meindert Doornbos laat dat desgevraagd weten. De man uit Assen zit vast voor moord of doodslag. Het slachtoffer (32) van de schietpartij is de broer van de Assenaar. Hij werd donderdagavond 27 juni in een woning aan de Rolderstraat in Assen neergeschoten. Volgens advocaat Doornbos is sprake van een noodlottig ongeval. Hij zegt dat zijn cliënt absoluut niet de intentie had om zijn broer dood te schieten.

Kogel fataal

Een kogel zou het slachtoffer fataal zijn geworden. Zijn broer heeft hem volgens de advocaat per ongeluk geraakt. Op het moment van het schietincident in de woning, kwam buiten het TT Festival net op gang. De advocaat bevestigt dat getuigen hebben gezien en gehoord dat de Assenaar naar buiten rende en riep: 'Bel 112. Ik heb mijn broer neergeschoten'. De verdachte is korte tijd later gearresteerd. In het huis is een vuurwapen gevonden.

De 22-jarige Assenaar huurde een kamer in de woning aan de Rolderstraat in Assen. Zijn broer uit Curaçao logeerde bij hem. De verdachte zal waarschijnlijk in september voor het eerst op een openbare strafzitting in de rechtbank moeten verschijnen.