Binnenstad van Assen in teken van DTM-weekend

De binnenstad van Assen staat op 18 juli in het teken van het allereerste DTM-weekend (Deutsche Tourenwagen-Masters), dat van 129 tot en met 21 juli plaatsvindt op het TT circuit. Donderdag 18 juli van 17.00 tot 19.00 uur rijden de ruim 600 pk-sterke DTM-bolides langs de Vaart Z.Z. De DTM City Demo is gratis toegankelijk en kan vanaf de Vaart N.Z. gevolgd worden.

Ook wordt vanaf 14.00 uur de race paddock opgebouwd op de Collardslaan. Hier zijn de DTM- en Formule 1-raceauto’s van dichtbij te bewonderen. Na afloop van de DTM City Demo delen de coureurs op donderdagavond gratis posters met handtekeningen uit op de Kop van de Vaart. Naast de DTM-bolides worden ook auto's uit de deelnemende BOSS GP, Porsche en Lotus Cup verwacht.

Het evenement wordt georganiseerd door LDP International, ter gelegenheid van het debuut van het DTM-kampioenschap. Kjeld Vosjan, regisseur bij Vaart in Assen: "Het is erg mooi om te zien hoe we samen met partners als LDP, Ondernemend Assen, Gilde Bart, provincie, gemeente en de Grand Prix businessclub in zeer korte tijd dit evenement hebben neergezet. Zo zetten we Assen weer op de kaart en bieden we een mooi evenement voor inwoners en bezoekers die vakantie vieren in onze regio."

Speciale acties

Bij besteding vanaf 25 euro op donderdag 18 juli bij deelnemende winkeliers in de binnenstad maken klanten kans op een van de vijf ritten in een DTM-auto, VIP-kaarten voor de race op zondag, een meet&greet of een van de andere DTM-prijzen. De prijsuitreiking is om 16.30 uur op de Kop van de Vaart.

In de avond serveren diverse restaurants in de binnenstad een speciaal driegangendiner. Wie vóór 17 juli reserveert, maakt kans op een gratis DTM-menu.

Meer informatie

Meer informatie over programma, actievoorwaarden en deelnemende ondernemers op www.ditisassen.nl.