Concert VanderLinde in Nijend24

De band VanderLinde, vernoemd naar voorman Arjan Vanderlinde (zang, bas) geeft zaterdag 13 juli in Nijend24 in Anderen, aanvang 20.30 uur. De sound van deze band is het best te beschrijven als countryrock en doet denken aan Crowded House en Jason Mraz.

Arjen Vanderlinde komt naar Nijend24 met de ervaren muzikanten Wietze Koning (gitarist), Bart Schwertmann (gitaar en zang), Fokke de Jong (drums) en Christof Bauwens (lap-steelgitaar en zang).

Schwertmann is sinds 2017 zanger van Kayak; Fokke de Jong speelde jarenlang bij de Achterhoekse formatie Normaal. Inmiddels maakt hij al geruime tijd deel uit van de bluesformatie King of the World. De Jong maakt ook deel uit van de band, waarmee Johan Derksen binnenkort langs de vaderlandse theater tourt. Christof Bauwens is vaste kracht in de band van zanger-gitarist Erwin de Vries.

Vanderlinde heeft al zes albums op haar naam staan, waarvan Southbound Train (2014) veel gedraaid werd op Duitse radio. In 2013 was de band op tour met Fish (ex-Marillon) en in 2014 was Vanderlinde met Bobby Kimball(Toto) op tournee. Op hun nieuwe album Entering the Circus werkt de band onder andee samen met gastmuzikanten als JB Meijers (Common Linnets/De Dijk) en Dana Keller (Marvin Gaye/Stevie Wonder).

Reserveren kan via de website www.nijend24.nl of telefonisch via 06-51511111.