Herinneringen in Beeld: 1974: Damesvoetbal in Assen

Assen - Het Drents Archief maakt mensen bewust van hun eigen sporen in het verleden. Deze fotorubriek is daar een voorbeeld van. Onderwerp deze week: Damesvoetbal.

Heeft u de wedstrijden van de Oranje Leeuwinnen op het WK gevolgd? In tegenstelling tot een aantal jaren geleden groeit het damesvoetbal steeds meer in populariteit. Alle wedstrijden zijn te volgen op tv en voetbalsters verschijnen veel in de media. Dit is niet voor niks, want wat het Nederlandse dameselftal zette prachtige prestaties neer op het WK in Frankrijk. Helaas ging de finale tegen de Verenigde Staten verloren, maar Oranje mag trots zijn op die fraaie tweede plaats!

In deze column doen we zoals altijd een greep uit de oude doos. Uit deze foto blijkt dat ook in 1974 de vrouwen al een aardig potje konden voetballen. FC Assen liep voorop met damesvoetbal, want we zien de promotie van het damesteam van deze club naar de eerste klasse van de afdeling Drenthe van de KNVB.

Trainer Roelof Hidding bracht zijn team zoveel bij, dat ze met kop en schouders boven de andere teams in de tweede klasse uitstaken. De foto is gemaakt op het Sportpark Stadsbroek.

Meer foto’s van vroeger bekijken? Ga naar www.drentsarchief.nl/beeld

Tekst: Mariëlle Smallenbroek