Baggelhuizerplas weer omgetoverd tot pretparadijs tijdens Summerbreak

De Baggelhuizerplas vormt ook dit jaar weer het decor voor een spetterende Summerbreak.

Het jaarlijks terugkerende feestje wordt georganiseerd door sociaal-cultureel platform Vaart Welzijn van maandag 19 augustus tot en met donderdag 22 augustus.

De waterplas wordt daarbij omgetoverd in een terrein vol leuke en sportieve activiteiten voor jong en oud. Summerbreak is ontstaan uit het idee om Assenaren die niet op vakantie kunnen, een leuke tijd te geven in de laatste week van de zomervakantie.

Dit jaar kunnen bezoekers onder meer dansen, vliegvissen en de jeugdbrandweer Assen geeft een demonstratie brandje blussen. Workshops, zoals knutselen of eten uit de natuur zijn ook mogelijk. Op het gebied van welzijn geven verschillende organisaties informatie over geld besparen, een gezonde leefstijl, zorgen voor naasten en het aanvragen van een bijdrage om kinderen mee te kunnen laten doen aan sportieve of creatieve lessen.

Aanmelden kan op de dag zelf op het terrein bij de aanmeldtent. Deelname is gratis. Contactgegevens zijn te vinden op www.vaartwelzijn.nl/wijken. Of mail naar summerbreak@vaartwelzijn.nl.