Imre de Jonge naar LTC

Assen – Imre de Jonge speelt vanaf volgend seizoen voor LTC. De Jonge (22) speelde drie seizoenen voor ACV, maar hield vorig seizoen de voetbalschoenen in de kast om zich volledig te kunnen richten op zijn studie.

De behendige flankspeler is voor LTC geen onbekende. Twee seizoenen geleden stonden ACV en LTC tegenover elkaar in het bekertoernooi. Die stadsderby werd toen met 3-1 gewonnen door ACV. En alle drie de ACV-doelpunten werden gemaakt door Imre de Jonge.

Bij LTC wordt hij herenigt met een aantal oud-ploeggenoten die eerder de stap maakten van Stadsbroek naar sportpark de Hoogte.

Verder kan de nieuwe hoofdtrainer Mike Kelly ook volgend seizoen weer beschikken over aanvoerder Raphael Tuankotta en Avin Rashid Hussain. Mahdy Youssef en Faisal Rabhi hebben om uiteenlopende redenen aangegeven volgend seizoen niet meer voor LTC uit te komen.

Daarnaast nam de selectie ook afscheid van Roderik Timmer. Hij zet een punt achter zijn voetbalcarrière en wordt vanaf komend seizoen trainer bij Achilles 1894 JO-19.