​Motorsportfotograaf Henk Keulemans vertelt over Egbert Streuer in Drents Museum

Assen - In het kader van de tentoonstelling Egbert Streuer – Nederlands meest succesvolle wegracecoureur organiseert het Drents Museum in Assen iedere vierde zondag van de maand de rondleiding Ooggetuigen over Egbert Streuer.

Tijdens deze rondleiding geven vrienden en bekenden van Streuer hun kijk op de wereld van het zijspanracen, de mens Streuer en het geheim achter zijn succes. De rondleiding op 23 juni wordt verzorgd door motorsportfotograaf Henk Keulemans en begint om 11.30 uur. Reserveren is mogelijk op de dag zelf vanaf 11.00 uur bij de Infobalie. Deelname aan de rondleiding is gratis voor bezoekers van het Drents Museum.

Alle foto’s

Motorsportfotograaf Henk Keulemans legde vrijwel de gehele carrière van Egbert Streuer op camera vast. Vele beelden van Keulemans maken deel uit van de tentoonstelling. In de bijbehorende publicatie over Egbert Streuer zijn vrijwel alle foto's van de hand van Henk Keulemans.

Ooggetuigen over Egbert Streuer

De tentoonstelling is een ode aan de Drentse snelheidsduivel Egbert Streuer (1954) die in zijn carrière maar liefst 22 Grand Prix-overwinningen behaalde. In de expositie waant men zich op het TT Circuit van Streuer en racet men van het ene naar het andere thema: van de Drent Streuer naar de Coureur, van de Professor – de man die continu zat te sleutelen aan de motor - naar de Held die hij was voor een groot publiek.

Motorsportfotograaf Henk Keulemans heeft veel van deze historische momenten vastgelegd op camera en vertelt tijdens de rondleiding over zijn ervaringen.