Achilles 1894-coach Paul Weerman volgend seizoen bij vv Staphorst

Assen – Paul Weerman gaat komend seizoen aan de slag als hoofdtrainer bij zaterdaghoofdklasser vv Staphorst. De Emmenaar had vorig in de hoofdklasse zondag Achilles 1894 onder zijn hoede.

Weerman volgt in Staphorst Jan Derk Brandsma op. Hij laat op de website van vv Staphorst weten zin te hebben in zijn nieuwe avontuur. ‘De afgelopen periode zijn er in een kort tijdsbestek meerdere gesprekken gevoerd met Staphorst. Daaruit is een zeer goed gevoel ontstaan.’

De voormalige spits kwam in zijn actieve loopbaan als voetballer uit voor onder meer FC Emmen, BV Veendam, Achilles 1894 en WKE. Als trainer maakte Weerman zowel bij WKE als zijn laatste club Achilles 1894 financiële problemen mee.

Rustperiode

De Asser vereniging besloot daarop na afgelopen seizoen te stoppen met het vlaggenschip op zondag, omdat voetballen in de hoofdklasse te zwaar op de begroting drukt. Weerman kondigde eerst aan volgens seizoen een rustperiode in te bouwen, of er moest een ‘mooie uitdaging’ langskomen. Met Staphorst bood zich die uitdaging aan.

Weerman volgt daarmee twee van zijn spelers, Stan Haanstra en Chris van Houten, die eerder al de overgang maakten naar Staphorst.