​Speciale acties in laatste week KiesKoopmansplein Assen

​Assen - Al bijna 10.000 Assenaren en Asser ondernemers hebben hun favoriete Koopmansplein gekozen. Met een aantal speciale acties wil de gemeente Assen de laatste week nog zoveel mogelijk mensen oproepen om te stemmen.

Sinds zaterdag is het Koopmansplein veranderd in één groot De vloer is lava-plein. Het plein is voorzien van alle vormen uit de KiesKoopmansplein-campagne. Wie op de vormen springt is veilig, wie op de gewone straatstenen landt is af.

Tattoos

Voor de campagne zijn speciale Ik kies lekker zelf-tattoos gemaakt. Alle kinderen kunnen deze gratis afhalen in de POP UP aan het Koopmansplein. Wie een foto van maakt deze tattoo op zijn of haar arm en plaatst op social media met de hashtag #ikkieslekkerzelf, dan maken zij kans op een bioscooparrangement voor twee personen en andere prijzen.

De 10.000ste stemmer komt snel dichterbij. Zodra hij/zij bekend is zet de gemeente deze stemmer in het zonnetje. Ook onder alle stemmers worden – mits zij daarvoor zelf toestemming hebben gegeven bij het stemmen – prijzen verloot. Stemmers maken onder meer kans op waardebonnen van de warenmarkt en een Preuvenement-pakket.

Raad het aantal hartjes

Speciaal voor kinderen staat er in de POP UP aan het Koopmansplein sinds woensdagmiddag een pot met hartjessnoepjes. Degene die vóór 23 juni het juiste aantal hartjes raadt, onvangt de pot met snoep en een cadeaubon ter waarde van 25 euro.

Alle Assenaren vanaf 6 jaar en ondernemers met een bedrijf in Assen mogen stemmen op hun favoriete ontwerp. Zij doen dit door op de knop STEM te klikken op www.kieskoopmansplein.nl. Mocht digitaal stemmen lastig zijn, dan kan ook gestemd worden via het gratis nummer 0800-75 75 755. Dit kan alleen tijdens kantooruren, dus tot en met uiterlijk 21 juni. Alle digitale stemmers kunnen tot en met 23 juni stemmen.

Bekendmaking winnend ontwerp

Het winnende ontwerp wordt bekendgemaakt op donderdag 27 juni rond 19.45 uur tijdens het TT Festival op mainstage Koopmansplein.