​Bewoners en medewerkers van Kloosterakker genieten samen van vakantie

​Assen - Bewoners en medewerkers van kleinschalige woonvoorziening Kloosterakker in Assen zijn begin juni samen op vakantie geweest.

‘Vorig jaar ontstond het idee al’, vertelt Angela Westerbeek, HBO VGG van de locatie. ‘Het vroeg heel veel voorbereiding, het gaat tenslotte om mensen met dementie. Maar dat was het zeker waard, de bewoners hebben er zichtbaar van genoten!’ In september staat de volgende bewonersvakantie gepland.

Extra geld

De woonzorglocatie koos ervoor om een deel van de extra middelen van ‘Waardigheid en Trots’ in te zetten voor de vakantie. Daarmee stelt de overheid extra geld ter beschikking voor onder meer een zinvolle dagbesteding van bewoners in verpleeghuizen.

‘We zijn erg dankbaar voor de extra’s die we hiermee kunnen realiseren voor onze bewoners’, zegt Annette Hovenkamp. Als dagbestedingscoach is zij betrokken bij de activiteitenprogramma’s voor de bewoners van Kloosterakker. ‘Mooi om te zien hoe iedereen tijdens de vakantie genoot van de natuur, de omgeving en de afwisseling van rust en gezelligheid in het programma.’

Herinneringen

De vakantie duurde van dinsdag tot en met donderdag. ‘We hadden heerlijk weer, hebben een gezellige BBQ gehouden en gingen op stap naar museumdorp Orvelte. Het rondje met de paardentram en de oude ambachten maakten mooie herinneringen aan vroeger los. Onze muziekagoog Peter kwam ’s avonds ook nog langs om gezellig samen muziek te maken en liedjes te zingen.’

De medewerkers van Kloosterakker hopen dat ze dit vaker kunnen doen. ‘Dit gun je iedereen!’