Krijgt Borger-Odoorn een nieuwe woongroep?

Borger / Schoonloo - Vier inwoners uit Borger en Schoonloo willen een nieuwe woongroep in de gemeente Borger-Odoorn realiseren.

 

Het gaat om ongeveer tien koop- en huurwoningen voor 1 of 2 persoonshuishoudens met gemeenschappelijke ruimtes en voorzieningen. Een voorlopige naam ligt op de lippen: Woondroom.

De initiatiefnemers zijn enthousiast geraakt door woongroepen elders in Nederland. Hun woondroom ziet er als volgt uit: een woongroep met een gevarieerde leeftijdsopbouw, waar ieder huishouden zelfstandig woont en waar aandacht is voor privacy en betrokkenheid, gezamenlijkheid en duurzaamheid. Ecologisch en duurzaam gebouwd op een groene, rustige locatie zijn eveneens wensen.

Samen met belangstellenden

"We denken er al een poosje aan en we hebben ons georiënteerd, zoals bij de woongroep in Diever," vertelt een van de initiatiefnemers, "en nu willen we kijken of we in onze omgeving ook iets kunnen realiseren."

Hoewel er wel ideeën zijn, staat nog niets vast. "Dat willen we samen doen met andere belangstellenden", volgens een van de betrokkenen, "We denken in het najaar daarvoor een bijeenkomst te organiseren."

Interesse?

Wie wil meedenken, meepraten en mee vormgeven kan zich aanmelden via woondroomborger@gmail.com. Belangstellenden krijgen via de mail informatie over tijd, datum en plaats van de groepsbijeenkomst.