Onderzoek naar bouw nieuw strandpaviljoen Baggelhuizerplas in Assen

​Assen - Het semi-permanente strandpaviljoen aan de Baggelhuizerplas kan nog twee jaar blijven. Dit heeft het college van B en W vorige week besloten.

De tijdelijke omgevingsvergunning voor het huidige houten gebouw loopt af. Omdat het college het niet wenselijk vindt dat er geen paviljoen staat aan de plas, is nu een gedoogbesluit genomen. Hiermee kan Stichting Phusis het gebouw nog twee jaar beheren.

Nieuw strandpaviljoen

De komende tijd onderzoekt de gemeente wat de mogelijkheden zijn voor de bouw van een nieuw, definitief strandpaviljoen. ‘Het strandpaviljoen heeft grote waarde voor de recreatieplas. De horecavoorziening trekt iedere zomer veel bezoekers en is belangrijk voor mensen die komen zonnen, zwemmen, sporten of wandelen’, aldus het college.