AVO Assen handhaaft zich in Overgangsklasse door zege op Sparta Zwolle

Assen – De korfballers van AVO Assen hebben zich zaterdag gehandhaafd in de Overgangsklasse. De Asser formatie won bij Sparta Zwolle met 15-20.

Omdat DOS Kampen met 12-20 verloor van stadgenoot Blauw-Wit, ging AVO DOS op de ranglijst voorbij en nestelde zich op een veilige zesde plek.

AVO begon goed aan de wedstrijd in Zwolle en nam in de eerste helft een 3-6 voorsprong, die werd uitgebouwd naar 5-11. Vervolgens kwam de thuisploeg (nummer 3 op de ranglijst) echter goed terug en verkleinde de achterstand bij rust tot één treffer: 10-11.

Veerkracht

In de tweede helft liet AVO weer de collectieve veerkracht zien die de ploeg de afgelopen weken kenmerkt. Via treffers van Karlijn Noord, Marco Zegwaard, Leon Schoenmaker, Marije Lunshof, Bas Lammerts en Viola Bebingh stond er een 13-17 voorsprong op het scorebord en die marge gaf AVO niet meer uit handen: 15-20.

Doelpunten AVO Assen: Marco Zegwaard, Leon Schoenmaker (beiden 4), Karlijn Noord, Marije Lunshof en Viola Bebingh (allen 3), Bas Lammerts (2) en Daniël Zonderman (1).