Kerkennacht Assen nodigt uit voor een andere blik op de kerk

Assen - Is dit ook kerk? Het staat pront op het programma van de Kerkennacht 2019 in Assen. Vrijdag 21 juni wil een aantal kerken in Assen laten zien dat er in een kerkelijke gemeenschap veel meer gebeurt dan regelmatig samen een kerkdienst bijwonen.

Stadspredikant Bert Altena: ‘Omdat die veelzijdigheid niet voor iedereen bekend is en om de drempel om eens langs te komen zo laag mogelijk te maken is de Kerkennacht bedacht. Aanvankelijk in Amsterdam, maar inmiddels is het een landelijk evenement. In Assen staan die avond van vier kerken en twee kerkelijke instellingen de deuren wagenwijd open en is er binnen van alles te beleven.’

Gouverneurstuin

De Kerkennacht 2019 trapt om 18.30 uur af in de Gouverneurstuin met een terugblik op Assens geschiedenis, die de organisatie nog graag even verrassend wil houden. DJ Jack Fuga verzorgt er toepasselijke muziek. Wethouder Harmke Vlieg geeft het startsein voor een avond vol presentaties en muziek.

Een greep uit het programma: in de Rooms Katholieke Kerk aan de Dr. Nassaulaan spelen afwisselend het Noord Nederlands Gitaarensemble en organist Wim van der Meulen. In de kerk wordt informatie gegeven over Caritas.

De protestantse Jozefkerk aan het Kerkplein laat het monumentale Van Damorgel klinken. Van het balkon van het Open Huis van de Kerken aan de Brink klinkt muziek en binnen wordt een ‘broescursus Drèents’ gegeven. Kerkelijk informatiepunt Mooi Verhaal bij de VVV aan de Marktstraat biedt een open podium voor het voordragen van gedichten.

Film

De Adventskerk aan de Lindelaan biedt kunst, een muzikaal programma waarbij meezingen mag en een Taizéviering. Die krijgt een vervolg met film, napraten en ‘slapen bij God’. Wijkcentrum De Componist aan de Paganinilaan huisvest de Baptistengemeente Noorderpark die een gevuld programma voorschotelt met spelletjes, koffie, informatie en muziek.