Met je pa in de Drentsche Aa: op stap in een waadpak

Oudemolen - Verras je vader op Vaderdag 16 juni met een leuke ochtend in de Drentsche Aa. Samen kijken wat er zoal in de beek leeft. In een waadpak (ja, zo’n mooie rubberen broek) en een schepnet vangen jullie vissen en andere waterbeestjes. Daarna onderzoeken jullie samen de vangst.

In de Drentsche Aa leven veel bijzondere en zeldzame vissoorten die je misschien vangt. Heb je wel eens van een bermpje, modderkruiper of rivierprik gehoord? Of vang je liever een snoek of Amerikaanse rivierkreeft? Vooraf aanmelden via: drentscheaa@ivn.nl  Wacht niet te lang, er is beperkt plaats en vol is vol. Kinderen moeten minimaal 1.30 m lang zijn in verband de waterstand in de beek. Voor de zekerheid wordt een extra setje droge kleren aangeraden. Ook moeders, opa’s, oma’s en of verzorgers zijn natuurlijk vanwelkom.

De aanvang is tien uur. Startplaats is de NP-parkeerplaats Molensteeg bij Oudemolen. Deelname is gratis. Na afloop van de excursie wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd voor het Gebiedsfonds Drentsche Aa. Neem eventueel iets te drinken en te eten mee voor onderweg. Honden worden niet toegelaten tijdens deze excursie.

Voor meer informatie en overige activiteiten kijk op www.drentscheaa.nl/actueel/activiteiten/